Prepaid 2018-06-06T12:12:53+02:00

Prepaid Creditcard

Geen BKR-toetsing of inkomenseisen!
Een prepaid creditcard is voor iedereen boven de 18 jaar aan te vragen en simpel in gebruik. Met een prepaid creditcard houd u altijd overzicht omdat u vooraf een bedrag stort op de kaart. U kunt dus nooit meer uitgeven dan er op de creditcard staat, u komt hierdoor niet voor vervelende verassingen te staan. Er zal ook géén BKR-registratie worden gemaakt. De prepaid creditcard is ook aan te vragen met een beperkt inkomen en een negatieve BKR-notering.

Overzicht prepaid creditcards

Classic card prepaid

Mastercard Classic prepaid

Jaarlijkse bijdrage

€ 20,-

Bestedingslimiet

€ 2.500

Aankoopverzekering

180 dagen

Minimum netto inkomen: € 1.150 | Eerste jaar gratis + € 25 cadeau

Moneypass Mastercard

Moneypass prepaid Mastercard

Jaarlijkse bijdrage

€ 20,-

Bestedingslimiet

€ 2.500

Aankoopverzekering

180 dagen

Minimum netto inkomen: € 1.150 | Eerste jaar gratis + € 25 cadeau

Paysafecard Mastercard

Paysafecard Mastercard

Jaarlijkse bijdrage

€ 20,-

Bestedingslimiet

€ 2.500

Aankoopverzekering

180 dagen

Minimum netto inkomen: € 1.150 | Eerste jaar gratis + € 25 cadeau

Money 2 go Mastercard

Money 2 go Mastercard

Jaarlijkse bijdrage

€ 20,-

Bestedingslimiet

€ 2.500

Aankoopverzekering

180 dagen

Minimum netto inkomen: € 1.150 | Eerste jaar gratis + € 25 cadeau

Neteller prepaid Creditcard

Neteller prepaid Mastercard

Jaarlijkse bijdrage

€ 20,-

Bestedingslimiet

€ 2.500

Aankoopverzekering

180 dagen

Minimum netto inkomen: € 1.150 | Eerste jaar gratis + € 25 cadeau

Prepaid creditcard

Voor het doen van betalingen en aankopen overal ter wereld kunt u het beste gebruik maken van een creditcard. Met een creditcard betaalt u de kosten die u hebt voor de aankopen achteraf. De creditcardmaatschappij of bank waarbij u de creditcard afneemt schiet het bedrag voor de aankoop dan voor. De kosten worden maandelijks van uw rekening afgeschreven. Omdat het niet altijd mogelijk is om een gewone creditcard te gebruiken kunt u ook kiezen voor een prepaid creditcard. Hiermee kunt u vooraf een bedrag storten dat u wilt uitgeven.

Waarom een prepaid creditcard aanvragen?

Het gebruik van een prepaid creditcard kan in meerdere opzichten aantrekkelijker zijn dan het gebruik van een standaard creditcard. Voor een standaard creditcard moet u kredietwaardig zijn en kunnen voldoen aan de betaling die u heeft gedaan met de kaart. Deze betalingen worden achteraf met u verrekend. De prepaid creditcard biedt de mogelijkheid om vooraf een bedrag op de kaart te storten zodat u zeker weet dat u aan de betalingen kunt voldoen. Dit is handig als u niet in aanmerking komt voor een gewone creditcard.

Hoe werkt een prepaid creditcard?

Het principe van een prepaid creditcard is heel simpel. Voor het gebruik van de kaart stort u een bepaald bedrag dat u maximaal wilt besteden op de prepaid creditcard. In tegenstelling tot een standaard creditcard koopt u dan niet op krediet, maar betaald u vooraf al een bepaald bedrag. Het geld dat u hiervoor moet gebruiken komt van uw eigen rekening en wordt niet voorgeschoten door de bank of de creditcardmaatschappij. Met een prepaid creditcard kunt u overal betalen net zoals met een standaard creditcard.

Verschil met een standaard creditcard

De verschillen met een standaard creditcard zijn echter wel aanzienlijk. Zo is het bijvoorbeeld niet nodig om achtergrond controle te laten uitvoeren naar uw financiële situatie. U kunt alleen gebruik maken van een prepaid creditcard als u daar zelf geld op zet, het maakt dus niet uit of u al wel schulden of leningen hebt lopen. Het is niet mogelijk om rood te staan met een prepaid creditcard. U kunt alleen het geld uitgeven dat u zelf op de kaart heeft gezet. Ook zijn er geen aankoopverzekeringen aan een prepaid creditcard gekoppeld.

Kosten voor een prepaid creditcard

Voor het gebruik van een prepaid creditcard betaald u kosten. Deze kosten worden door de bank of de creditcardmaatschappij vaak in rekening gebracht op het moment dat u geld op de kaart stort. Standaard betaald u jaarlijks of soms maandelijks een bedrag voor het gebruik van de kaart. De kosten die u betaald voor het gebruik van de prepaid creditcard verschillen per aanbieder. Houdt hier dan ook rekening mee op het moment dat u creditcards gaat vergelijken van de verschillende aanbieders.

Voordelen van een prepaid creditcard

Het gebruiken van een prepaid creditcard brengt verschillende voordelen met zich mee. Zoals eerder al verteld werd kunt u geen schulden krijgen door het gebruik van een prepaid creditcard. Dit komt doordat u vooraf geld op de kaart zet dat u kunt uitgeven. Door gebruik te maken van deze creditcard houdt u de kosten die u maakt overzichtelijk en kunt u uzelf behoeden voor grote impulsieve aankopen. Een ander voordeel is dat u een prepaid creditcard ook kunt aanvragen als u geregistreerd staat bij het BKR.

Prepaid creditcard aanvragen

Als u een vergelijking hebt gemaakt dan kunt u een keuze maken voor de bank of creditcardmaatschappij die het beste aan uw wensen kan voldoen. U kunt dan eenvoudig de prepaid creditcard aanvragen door uw gegevens in te vullen en door te geven. Het voordeel hierbij is dat er geen kredietwaardigheidscontrole gedaan hoeft te worden. Dit betekent dat u in de meeste gevallen zonder problemen een prepaid creditcard kunt aanvragen en gebruiken. Het aanvragen van een prepaid creditcard kan ook als u tijdelijk een creditcard nodig heeft of als u vanwege een onregelmatig inkomen niet in aanmerking komt voor een standaard creditcard. Ook kunt u een prepaid creditcard aanvragen als u een negatieve BKR-registratie op uw naam heeft staan, er zal namelijk geen BKR-controle worden uitgevoerd.

Vergelijken van prepaid creditcards

Om de juiste keuze te maken voor een prepaid creditcard is het aan te raden om eerst een vergelijking te maken van de verschillende aanbieders die er zijn. Hierbij kunt u banken en creditcardmaatschappijen met elkaar vergelijken om te kijken welke prepaid creditcard het beste bij uw wensen en behoeften past. Let hierbij op de voorwaarden en de kosten die er gesteld worden. Deze verschillen per aanbieder en bepalen op welke manier u de creditcard kan en mag gebruiken. Let er bij het maken van een vergelijking ook op of u de creditcard overal ter wereld kunt gebruiken.

Prepaid Creditcard