Beste creditcard 2021-03-16T16:51:18+01:00

De beste Creditcard in Nederland

De beste creditcards op basis van prijs/kwaliteit.
Heeft u geen zin om alle creditcards te vergelijken? Hieronder staan de creditcards welke het meest zijn aangevraagd op onze website. Het zijn creditcards met de beste prijs/kwaliteit verhouding.

Overzicht Creditcards

Classic card

Mastercard Classic

Jaarlijkse bijdrage

€ 20,-

Bestedingslimiet

€ 2.500

Aankoopverzekering

180 dagen

Minimum netto inkomen: € 1.150 | Eerste jaar gratis + € 25 cadeau

Visa World Card

Visa World Card

Jaarlijkse bijdrage

€ 20,-

Bestedingslimiet

€ 2.500

Aankoopverzekering

180 dagen

Minimum netto inkomen: € 1.150 | Eerste jaar gratis + € 25 cadeau

Bijenkorf Silver Card

Bijenkorf Silver Card Card

Jaarlijkse bijdrage

€ 20,-

Bestedingslimiet

€ 2.500

Aankoopverzekering

180 dagen

Minimum netto inkomen: € 1.150 | Eerste jaar gratis + € 25 cadeau

Mastercard Goldcard

Mastercard goldcard

Jaarlijkse bijdrage

€ 20,-

Bestedingslimiet

€ 2.500

Aankoopverzekering

180 dagen

Minimum netto inkomen: € 1.150 | Eerste jaar gratis + € 25 cadeau

Visa Goldcard

Visa goldcard

Jaarlijkse bijdrage

€ 20,-

Bestedingslimiet

€ 2.500

Aankoopverzekering

180 dagen

Minimum netto inkomen: € 1.150 | Eerste jaar gratis + € 25 cadeau

Creditcard aanvragen

Het gebruik van een creditcard kent veel voordelen. U kunt de kaart bijvoorbeeld overal ter wereld gebruiken en in de meeste gevallen zijn de aankopen die u doet verzekerd tegen diefstal, verlies of schade. Het aanvragen van een creditcard is zeer eenvoudig en kunt u doen nadat u een vergelijking hebt gemaakt van de verschillende aanbieders. Voor het aanvragen van een creditcard moet u aan een aantal eisen voldoen die worden getoetst nadat u het verzoek tot gebruik van een creditcard hebt ingediend. Hierbij wordt onder andere gekeken of u geen andere schulden of leningen hebt.

Vergelijken van creditcards

Allereerst maakt u een vergelijking van de verschillende aanbieders van creditcards. Dit zijn banken en creditcardmaatschappijen. Aan de hand van uw wensen en behoeften kunt u toetsen welke creditcard het beste bij u past. Wilt u een gewone creditcard, een prepaid creditcard of een zakelijke creditcard? Kijkt u bij het maken van een vergelijking ook goed naar de kosten die er gevraagd worden voor het gebruik van de creditcard. Het limiet dat u dagelijks kunt uitgeven is ook belangrijk om in het achterhoofd te houden. Tot slot is het verstandig om de voorwaarden die aan het gebruik van de creditcard worden gesteld met elkaar te vergelijken.

Voorwaarden

Elke aanbieder van creditcards heeft voorwaarden die er gesteld worden aan het gebruik van de creditcard. Hierbij wordt vastgelegd hoeveel geld u maximaal mag uitgeven of opnemen in een bepaalde periode. Ook de kosten voor het gebruik van de creditcard zijn in deze voorwaarden opgenomen. Beschikt de creditcard over een aankoopverzekering waarbij de kosten voor eventuele schade of diefstal van aankopen zijn gedekt? Dan zijn ook de voorwaarden die aan deze verzekering hangen opgenomen in de voorwaarden. U leest dan welke producten er gedekt zijn met de verzekering en wat uw eigen risico is bij schade.

Aanvragen van een creditcard voor in het buitenland

Belangrijk bij het gebruik van de creditcard is dat u deze ook in het buitenland kunt gebruiken. Met een normale bankpas kunt u namelijk niet overal in het buitenland betalingen doen of contant geld opnemen. Het voordeel van een creditcard is dat u dat wel kunt doen. In de voorwaarden die door de bank of de creditcardmaatschappij worden gesteld kunt u lezen in welke landen u de creditcard kunt gebruiken. Gaat u op reis of wilt u een hotel boeken in het buitenland? Vraag dan een creditcard aan om de betalingen te kunnen voldoen.

Hoe vraagt u een creditcard aan?

Als u een creditcard wilt aanvragen dan kan dit in een aantal stappen. U maakt natuurlijk eerst een vergelijking en een keuze voor de creditcardmaatschappij of bank die het beste bij uw wensen aansluit. Voor het aanvragen van de creditcard moet u uw persoonlijke gegevens doorgeven. Dit zijn adresgegevens maar ook gegevens zoals een Burgerservicenummer. Zodra u de aanvraag hebt gedaan wordt het proces in werking gezet bij de bank of de creditcardmaatschappij om te controleren of u in aanmerking komt voor een creditcard.

Controle

Eerst controleert de creditcardmaatschappij of de bank of uw gegevens kloppen. Vervolgens wordt er door de maatschappij een controle gedaan of u geen negatieve registratie hebt bij het BKR. Er wordt dan gecontroleerd of u geen lopende schulden hebt of openstaande leningen die nog voldaan moeten worden. Als u geen schulden of leningen hebt dan heeft u ook geen negatieve registratie bij het BKR en bent u kredietwaardig. De aanvraag kan dan worden afgerond. Hebt u wel een negatieve registratie bij het BKR, dan kunt u geen creditcard krijgen. U heeft na de aanvraag van de creditcard wettelijk gezien nog wel 14 dagen bedenktijd om de creditcard terug te sturen.

Activatie en gebruik

Voordat u de creditcard kunt gebruiken moet de kaart worden geactiveerd. U krijgt eerst de pas zelf bezorgd en op een ander moment ontvangt u de pincode die bij de creditcard hoort. Het activeren van een creditcard verschilt per creditcardmaatschappij of bank. In veel gevallen kunt u de creditcard online via de computer activeren voor gebruik. Ook kan het zo zijn dat u moet bellen met een bepaald telefoonnummer om de kaart te activeren. Hoe u de kaart moet activeren, wordt allemaal duidelijk gemaakt zodra u de creditcard thuis hebt ontvangen.

Waarom een creditcard aanvragen?

Er zijn verschillende redenen waarom u een creditcard aan zou kunnen vragen. Als u gebruik maakt van een creditcard dan bent u ervan verzekerd dat u overal ter wereld veilig betalingen kunt doen. Wordt uw pas gestolen of raakt u deze kwijt? Dan kunt u deze eenvoudig en snel blokkeren. Bedragen die eventueel nog met de pas worden betaald kunnen dan door de bank of de creditcardmaatschappij worden vergoed. Een andere reden om een creditcard aan te vragen is de aankoopverzekering die er in veel gevallen aanwezig is.

Creditcard met aankoopverzekering

Aankopen die u doet zijn normaal niet standaard verzekerd tegen schade of diefstal. Als u een creditcard heeft en hier betalingen mee doet dan heeft u in de meeste gevallen wel een aankoopverzekering. De kosten voor de aankopen worden dan vergoed bij verlies, diefstal of schade. Het is afhankelijk van de creditcardmaatschappij en de voorwaarden die er aan het gebruik van de creditcard worden gesteld welke kosten er vergoedt worden. In de meeste gevallen gaat het om aankopen van producten. Contant geld, voedsel, sierraden, tweedehands producten en verlies of schade door eigen schuld worden dan niet vergoed.

Kosten en eigen risico

Aan het gebruik van een creditcard zitten kosten verbonden. De kosten voor het gebruik van de creditcard verschillen per aanbieder. Bij het maken van een vergelijking kunt u de kosten, net zoals de voorwaarden, met elkaar vergelijken. Op deze manier kunt u de beste keuze maken voor de creditcard die bij uw wensen en behoeften past. Voor het gebruik van de creditcard met een aankoopverzekering betaald u vaak geen extra kosten. Wel is het zo dat u in veel gevallen een deel van de schade zelf moet betalen. Dit is het eigen risico dat ook is vastgelegd in de voorwaarden voor het gebruik van de aankoopverzekering.

Creditcard