Mastercard 2021-03-10T14:01:24+01:00

Mastercard

Mastercard voor normale creditcards en prepaid kaarten.
De Mastercard is een creditcard waarmee het voor u mogelijk is om op meer dan 27 miljoen plekken wereldwijd betalingen te doen. Het voordeel van een Mastercard creditcard ten opzichte van een gewone bankpas, is dat u overal waar u bent aankopen kunt doen en geld kunt opnemen. Koopt u producten met een Mastercard via het internet? Dan zijn de aankopen verzekerd tegen diefstal, schade of verlies. Deze verzekering geldt tot 180 dagen na de aankoop van het product. De Mastercard wordt uitgegeven door verschillende banken en creditcardmaatschappijen in Nederland.

Overzicht Mastercard creditcards

Classic card prepaid

Mastercard Classic

Jaarlijkse bijdrage

€ 26,-

Bestedingslimiet

€ 5.000

Aankoopverzekering

180 dagen

Minimum netto inkomen: € 1.150 | Aanvullende reisverzekering

Mastercard Gold

Mastercard Gold

Jaarlijkse bijdrage

€ 37,50

Bestedingslimiet

€ 5.000

Aankoopverzekering

365 dagen

Minimum netto inkomen: € 1.150 | Aanvullende reisverzekering

Mastercard Black

Mastercard Black

Jaarlijkse bijdrage

€ 204,00

Bestedingslimiet

€ 5.000

Aankoopverzekering

365 dagen

Minimum netto inkomen: € 1.150 | Airport Lounge toegang inbegrepen | Uitgebreide reisverzekering

Over Mastercard

Mastercard staat wereldwijd op de tweede plaats van grootste aanbieders van creditcards. Dit is ook terug te zien in de jaarlijkse omzet die het bedrijf draait. Met 9,5 miljard dollar en betalingen die gedaan kunnen worden bij meer dan 27 miljoen winkels in 210 landen kan Mastercard zich een ware wereldspeler noemen op het gebied van creditcards. In Nederland alleen al maken ongeveer 3,5 miljoen mensen gebruik van een kaart die is uitgegeven door Mastercard. De aanbieder van de diensten kan hierbij wel verschillend zijn.

Verschillende aanbieders

Het is bij verschillende banken en creditcardmaatschappijen mogelijk om gebruik te maken van een creditcard van Mastercard. De verschillende aanbieders hebben zo ook hun eigen voorwaarden gesteld aan het gebruik van de creditcard. De kosten die gevraagd worden voor een Mastercard als creditcard moeten vaak jaarlijks worden betaald. Voordat u de keuze maakt voor een creditcard van Mastercard is het aan te raden om een degelijke vergelijking te maken. Door de voor en nadelen van de Mastercard bij de verschillende aanbieders tegen elkaar af te wegen kunt u de beste keuze maken.

Aankoopverzekering

Op het moment dat u in de winkel een betaling doet met contant geld dan bent u niet verzekerd voor deze aankoop. Bij diefstal, schade of verlies zult u zelf moeten opdraaien voor de kosten. Met de Mastercard is het zo dat u voor alle aankopen die u doet een aankoopverzekering heeft. Deze aankoopverzekering vergoed in de meeste gevallen de schade tot 180 dagen na de aankoop. Het hangt wel af van de voorwaarden die er gesteld worden door de bank of de maatschappij waarbij u de kaart gebruikt welke kosten er vergoedt worden. Leest u daarom de voorwaarden goed door.

Veiligheid van de betalingen

De betalingen en aankopen die gedaan worden met een Mastercard zijn niet alleen verzekerd maar ook veilig. U maakt gebruik van een pincode die alleen u weet en voor betalingen online maakt u gebruik van een wachtwoord. In veel gevallen is het ook nodig om een handtekening te zetten als u een aankoop doet. Dit maakt de Mastercard minder gevoelig voor fraude. Als uw Mastercard kwijt is of als deze is gestolen, dan kunt u de kaart eenvoudig laten blokkeren. Is er toch een betaling gedaan met de creditcard dan kunt u in de meeste gevallen de schade hiervan vergoedt krijgen.

Voordelen van Mastercard op een rij

Het gebruik van een Mastercard als creditcard kent verschillende voordelen. We hebben voor het gemak nog even de voordelen van de Mastercard op een rij gezet.

  • Wereldwijd betalingen doen bij meer dan 27 miljoen verkooppunten
  • Veilig betalingen doen met behulp van een pincode
  • Een aankoopverzekering waarbij uw aankopen tot 180 dagen na aankoop zijn verzekerd tegen diefstal, schade of verlies
  • Gemakkelijk en eenvoudig in gebruik

Vergelijken en aanvragen

Met uw wensen in het achterhoofd, kunt u een vergelijking maken van de verschillende aanbieders van de Mastercard. Bij het maken van een vergelijking kunt u banken en creditcardmaatschappijen die de Mastercard aanbieden vergelijken op het gebied van kosten, voorwaarden, limiet en andere zaken. Niet alleen de kosten die u jaarlijks voor het gebruik van de Mastercard betaald zijn hierbij belangrijk, maar ook eventuele rente kosten of kosten voor het opnemen van contant geld in het buitenland. Aan de hand van de uitkomsten van de vergelijking kunt u een keuze maken voor de beste partij.

Aanvragen van een Mastercard

Nu u een keuze heeft gemaakt kunt u de aanvraag doen voor een Mastercard. Om een Mastercard te kunnen gebruiken moeten uw gegevens worden gecontroleerd en voert de bank of maatschappij een BKR controle uit. Daarbij wordt gekeken of u aan uw betalingen kunt voldoen en geen schulden of leningen heeft op dit moment. Als alles in orde is dan krijgt u de Mastercard opgestuurd. Met de post krijgt u dan ook een pincode die bij de creditcard hoort. Er wordt toelichting gegeven hoe u de kaart kunt activeren voor gebruik zodat u overal kunt betalen.

Mastercard