Goedkoopste creditcard

//Goedkoopste creditcard

Goedkoopste creditcard

Een creditcard kan op veel verschillende manieren goed van pas komen. Zo kun je altijd overal ter wereld betalingen doen en geld opnemen. Met een gebruikelijke bankpas is het vaak alleen mogelijk om in Nederland betalingen te doen of geld op te nemen bij een bank. Ook voor betalingen van bijvoorbeeld hotels wordt er vaak om een creditcard gevraagd. Het voordeel van een creditcard is dat deze vaak overal geaccepteerd wordt en dat je de kosten die je maakt achteraf pas betaald. Er zijn verschillende soorten creditcards te krijgen, maar welke is nu de goedkoopste?

Verschillende creditcards

Er zijn verschillende partijen die de mogelijkheid bieden om gebruik te maken van een creditcard. Over het algemeen zijn dit banken en creditcardmaatschappijen. Welke creditcard voor jouw het goedkoopste is, is geheel afhankelijk van jouw situatie. Je kunt bijvoorbeeld een standaard creditcard gebruiken, maar als je student bent dan heb je vaak ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een studenten creditcard. Ook voor bedrijven en ZZP’ers zijn er verschillende soorten creditcards die gebruikt kunnen worden. Wil je liever vooraf weten wat je kwijt bent of maximaal uit wilt geven, dan kun je het beste kiezen voor een prepaid creditcard.

Standaard creditcard

Een gewone creditcard biedt je de mogelijkheid om betalingen te doen die je achteraf pas betaald. Vaak worden deze kosten één keer in de maand van jouw rekening afgeschreven. Je koopt dan op krediet zoals dat heet. Als je liever de uitgaven wat beter in de hand wilt houden dan kun je ook kiezen voor een standaard creditcard waar je zelf tegoed op zet. Dit is een prepaid creditcard. Het principe van een dergelijke betaalpas is eigenlijk hetzelfde alleen wordt er niet achteraf een bedrag van jouw rekening af geschreven. In plaats daarvan kun je vooraf een bedrag op de creditcard laden zodat je nooit teveel geld kunt uitgeven. Hiermee houdt je de kosten zelf in de hand.

Zakelijk

Als je een bedrijf hebt of ZZP’er bent, dan kan het in sommige gevallen interessant zijn om een zakelijke creditcard te hebben. Hiermee kun je verschillende voordelen hebben zoals het eenvoudiger bijhouden van de administratie. Je kunt elke maand precies inzien welke uitgaven er zijn gedaan. Hiermee houdt je de kosten in de gaten. Een goedkope zakelijke creditcard kun je vinden door een vergelijking te maken van de verschillende aanbieder van dergelijke betaalpassen. Belangrijk daarbij zijn natuurlijk de kosten die je betaald voor het gebruiken van de creditcard.

Studenten

Voor studenten is het vaak zeer aantrekkelijk om gebruik te maken van een studenten creditcard. Er zitten, zeker voor studenten, verschillende voordelen aan het gebruik van deze passen. De kosten voor de creditcard en de transacties die je ermee doet zijn vaak erg laag. Dit is gedaan met het oog op de lage inkomens die studenten vaak naast hun studies hebben. Met een studenten creditcard kun je dan wel gewoon in het buitenland betalingen doen en contant geld opnemen bij een bank. Deze vorm van betalen is in het leven geroepen voor studenten die in het buitenland studeren of werken.

Goedkoop? Kijk naar de kosten

Voor het gebruik maken van een creditcard betaal je verschillende kosten. Dit is vaak een vast bedrag per jaar voor het gebruik en daarnaast betaal je de kosten voor de transacties die je doet met de creditcard. Om ervoor te zorgen dat je een creditcard vindt die goedkoop is, kun je daarom het beste ook kijken naar de standaard kosten en de bijkomende kosten die er door een aanbieder van de creditcard geboden wordt. Om de goedkoopste creditcard voor jouw te vinden kun je het beste een vergelijking maken van de verschillende aanbieders.

Vergelijken

Om een goede vergelijking te kunnen maken moet je op verschillende zaken letten. Je wilt graag zo goedkoop mogelijk gebruik kunnen maken van een creditcard. Ben je student, dan kun je bijvoorbeeld al op zoek gaan naar de verschillende soorten studenten creditcards die er worden aangeboden. Verder is het verstandig om goed te kijken naar alle kosten die er aan de creditcards verbonden zijn. De voorwaarden die er aan deze diensten worden verbonden zijn hier ook van op invloed. Het kan bijvoorbeeld best zijn dat je een hele goedkope creditcard hebt gevonden, maar dat je met deze pas niet overal ter wereld terecht kunt. Verder worden er in de voorwaarden vaak de limieten vastgesteld en kun je terugvinden of er gebruik kan worden gemaakt van een aankoopverzekering waarbij alle aankopen met de creditcard voor een bepaalde periode verzekerd zijn tegen diefstal, verlies of schade.

By | 2018-07-23T22:50:37+02:00 juli 23rd, 2018|creditcard|0 Comments

Laat een reactie achter