Creditcard voor ZZP’ers en kleine ondernemers

//Creditcard voor ZZP’ers en kleine ondernemers

Creditcard voor ZZP’ers en kleine ondernemers

Als ZZP’er sta je voor de keuze om een normale of een zakelijke creditcard aan te vragen. Een vrij logische gedacht dat je tussen deze twee soorten creditcards denkt te moeten kiezen. Je werkt als ZZP’er wel als zelfstandige maar je bent aansprakelijk als privépersoon.

Creditcard voor ZZP’er

Een creditcard aanvragen is natuurlijk altijd handig, je krijgt de beschikking over een aankoopverzekering en je kunt al jouw uitgaven overzichtelijk bij houden omdat je deze 1 keer in de maand betaald. Als ZZP’er hang je als het ware een beetje tussen twee werelden in als je besluit een creditcard aan te vragen. Vanaf nu is dat niet meer nodig, er zijn namelijk creditcardmaatschappijen en banken die speciaal voor de ZZP’er en de kleine ondernemer een creditcard op de markt hebben gebracht. Je hoeft daarom niet meer te kiezen tussen de particuliere en de zakelijke creditcard.

Zakelijke creditcard
Voorheen waren ZZP’ers snel geneigd om toch maar een zakelijke creditcard aan te vragen maar de kosten welke je jaarlijks betaald zijn hierbij een stuk hoger dan voor de particuliere creditcard. Met een ZZP creditcard geniet je van alle voordelen die een creditcard te bieden heeft, maar dan een stuk voordeliger. Of je nu een hotel moet boeken of relatiegeschenken wilt aanschaffen een creditcard is ook als ZZP’er onmisbaar tegenwoordig. En zeker online kan jij je voordeel doen met deze creditcard.

Zakelijk tanken
Als je zakelijk tankt dan is een creditcard eigenlijk een must. Op de tankbonnen staat namelijk geen bedrijfsnaam vermeld, de Belastingdienst controleert streng op deze kostenpost. De Belastingdienst accepteert het niet als je brandstof met contant geld een privépinpas of particuliere creditcard hebt afgerekend. Als je dus de BTW wilt terug vorderen dan is het verplicht om te betalen met een zakelijke creditcard of zakelijke bankpas.

De voordelen van een zakelijke (ZZP) creditcard

Allereerst heb je een scheiding tussen jouw privé en zakelijke uitgave door gebruik te maken van een ZZP of zakelijke creditcard. Als je een vliegticket besteld of je boekt een hotel dan doe je dit met je creditcard.

De producten welke je online of in het binnenland of buitenland met de creditcard koopt zijn 180 dagen verzekerd tegen diefstal, verlies of beschadigingen.

Als ondernemer kun je via de BTW Teruggaaf Service de btw van de buitenlandse aankopen voor 100 procent terug vorderen. Bijvoorbeeld de btw over de hotelkosten en de autohuur- en brandstofkosten.

Zoals je kunt zien zijn er genoeg redenen om een ZZP creditcard aan te vragen. Op onze website hebben we de aanbiedders van deze creditcards overzichtelijk voor je neergezet zodat jij op een eenvoudige manier de creditcard kunt aanvragen welke aan jouw wensen voldoet.

By | 2018-06-07T15:53:59+02:00 juni 7th, 2018|creditcard|0 Comments

Laat een reactie achter